trans trans trans trans trans trans
trans
Home
ABC
Wegwijzer
Ervaringen pagina
Agenda
Nieuwsbrief
Adverteren
Contact
trans
 
Wil hier adverteren? Kijk naar de mogelijkheden.
trans
Adverteren? Klik hier
trans
Klik hier om te adverteren
trans
Kijk hier voor de adverteermogelijkheden
trans
Kijk hier voor de adverteermogelijkheden?
trans
trans
Polariteitstherapie
 
Polariteitstherapie  

Polariteitstherapie is een methode die er op gericht is om de levensenergie weer in balans te brengen. Polariteit is het aantrekken en afstoten van tegengestelden, mannelijk en vrouwelijk, spanning en ontspanning, goed en slecht, geluk en lijden. Als deze tegengestelden met elkaar verbonden worden, dan wordt de helende lichaamsenergie versterkt.

In het lichaam lopen energiebanen (elektromagnetische velden) tussen allerlei polen (bijv. tussen linkerschouder en rechterhand). Bij polariteitstherapie wordt bewust deze levensenergie, die stroomt tussen twee polen, benut. Doel hiervan is het opheffen van bestaande energieblokkades.

De grondlegger van de polariteittherapie is Dr. Randolph Stone, een osteopathisch arts en natuurgeneeskundige. Hij heeft na een grondige studie van westerse en oosterse geneeswijzen het energetische lichaam van de mens in beeld gebracht. Hij noemde dit de "wireless anatomy" van de mens. De mens bestaat uit velden van pulserende energie. Als iets uit balans raakt, dan kunnen er blokkades ontstaan die leiden tot klachten.

Het belangrijkste deel van de polariteitstherapie is een soort massage. Voeding, lichamelijke oefeningen en werken aan een positieve levenshouding maken ook deel uit van de therapie. Bij een polariteitssessie ligt de cliënt gekleed op een behandeltafel. De behandeling bestaat uit een aantal handgrepen, waarbij positief- en negatief geladen plekken op het lichaam met elkaar worden verbonden, waardoor de energie weer in evenwicht kan komen. De aanraking kan zacht zijn, maar ook pulserend, dieper of krachtiger om een proces te stimuleren.

Polariteitstherapie kan uitkomst bieden bij:
· Grote drukte of bij stress
· Het vastzitten in bepaalde patronen
· Veel spanning op nek- en schoudergebied
· Hoofdpijn
· Maag- en darmstoornissen
· Moeite met aarden
· Veel onrust in het lichaam
· Of als gewone ontspanning

Zoek je een therapeut? Ga naar de wegwijzer.

    trans
 
BOEKENTIPS:
 
GEBRUIKTE BRONNEN:
www.heeljeleven.nl
www.reflexzone-therapie.nl
 
 
 
 
  trans