trans trans trans trans trans trans
trans
Home
ABC
Wegwijzer
Ervaringen pagina
Agenda
Nieuwsbrief
Adverteren
Contact
trans
 
Wil hier adverteren? Kijk naar de mogelijkheden.
trans
Meer weten over de adverteermogelijkheden?
trans
Adverteren? Klik hier
trans
Meer weten over de de adverteermogelijkheden?
trans
trans
trans
Rebalance / Rebalancing
 
Rebalance / Rebalancing  

Rebalance of rebalancing is een dynamische vorm van lichaamswerk. Het doel is om je bewust te laten worden van je lichaam, je gevoelens en gedachten. Rebalancing helpt je te onderzoeken wat je in de weg staat om tot ontspanning, ruimte en een gevoel van vrijheid te komen. Rebalancing werkt op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Dit gebeurt door middel van het bewustworden en vrijmaken van de energie die in het lichaam wordt vastgehouden. Een liefdevolle en meditatieve werkwijze vormt de basis van Rebalancing.

Enkele uitgangspunten van Rebalance zijn:
• Alle ervaringen en overtuigingen laten hun indruk achter in het lichaam en manifesteren zich onder andere in de lichaamshouding, ademhaling en spierspanning.
• Hoe je over jezelf denkt en hoe je in de wereld staat, uit zich in je lichaam.
• Wanneer je geaard bent in je lichaam en in contact bent met wat je voelt, sta je het meest onbevangen en vrij in de werkelijkheid.
Rebalancing is begin jaren ’70 ontstaan in India door de meester Osho. In Rebalancing komen technieken bijeen uit verschillende vormen van lichaamswerk, waaronder Alexander-techniek, Cranio Sacraal-therapie en Bio-energetica.

Een Rebalancing-sessie duurt ongeveer 1,5 uur en is een combinatie van zelfonderzoek en aanraking.
Technieken die de rebalancer kan gebruiken zijn:

Lichaamsanalyse:
Elk lichaam vertelt zijn eigen verhaal. We nemen de balans van het lichaam waar en zien de gebieden die ingehouden (overspannen) of futloos (onderspannen) geworden zijn. Lichaamsanalyse maakt ook duidelijk waar in het lichaam meer ruimte kan ontstaan.
Diepe spier- en weefselmassage:
de Rebalancer werkt op een diepte waarbij verkort en verhard weefsel bewust voelbaar wordt. Dit kan samengaan met het loslaten en verwerken van vastgehouden emoties.
Gewrichtsontspannende massage:
werkt op een subtiele manier diep in het lichaam door en nodigt uit tot meer ruimte en souplesse in de gewrichten en de wervelkolom.
Ademhalingstechnieken:
om het vermogen tot voelen te vergroten. Adem is leven. Een vollere en bewustere ademhaling brengt je meer in contact met wie je bent en wat je voelt.
Zelfonderzoek:
een werkzame methode om diepgaand gevoelens te onderzoeken en te laten ontvouwen.
Meditatie:
Meditatie is een ander woord voor bewust-Zijn. Wanneer het lichaam dieper ontspant, zal ook het denken ontspannen. Als de stilte die dan ontstaat bewust ervaren kan worden, kan dat een rustpunt geven. Het is dan mogelijk om getuige te zijn van het eigen voelen en denken.
Redenen om te kiezen voor Rebalance kan zijn: de wens om meer te ontspannen, behoefte aan meer zelfinzicht of emotionele moeilijkheden. Ook lichamelijke klachten, zoals hoofd- en nekpijn, rugklachten, slaapproblemen, ademhalingsproblemen, RSI of algemene pijnklachten kunnen een reden zijn om een Rebalancer te bezoeken .

Op zoek naar een Rebalancer? Ga naar de wegwijzer.

    trans
 
BOEKENTIPS:
 
GEBRUIKTE BRONNEN:
Stichting Opleiding Rebalancing
Wikepedia
 
 
 
 
  trans