trans trans trans trans trans trans
trans
Home
ABC
Wegwijzer
Ervaringen pagina
Agenda
Nieuwsbrief
Adverteren
Contact
trans
 
Meer weten over de adverteermogelijkheden?
trans
Wil je adverteren? Klik hier
trans
Klik hier om te adverteren
trans
Kijk hier voor de adverteermogelijkheden
trans
Meer weten over de adverteermogelijkheden?
trans
trans
Woordenlijst
 
Woordenlijst  

In deze lijst worden begrippen die je op de website tegenkomt, uitgelegd.

Alternatieve/Complementaire geneeswijze:
Alternatieve geneeswijze betekent eigenlijk: een andere geneeswijze;  een alternatief voor de reguliere geneeskunde. Het woord alternatieve is eigenlijk niet helemaal op zijn plaats. Alternatieve behandelingen dienen namelijk als aanvulling op de gewone/reguliere geneeskunde en nooit in plaats van! Vaak wordt het dan ook aanvullend/complementaire geneeswijzen genoemd.

Biotensor:
Een biotensor is een soort eenhands-wichelroede. Kort gezegd is het een handvat met een flexibele metalen draad met een kop aan het einde, en je kunt het zo luxe maken als je zelf wilt. Er zijn verschillende koppen, en ook handvatten waarop je snoeren kunt aansluiten om te helpen bij het kiezen van de remedies. Je kunt dan iemand een handvat laten vasthouden en met een aanwijspen remedies aanwijzen en jezelf zoveel mogelijk buiten het testcircuit houden.  Een biotensor meet energie, je kan er antwoorden mee uit je onderbewuste halen of als correctiemethode gebruikt worden. Zo kan je met een biotensor  ja/nee vragen beantwoorden of een energietest doen waarbij de biotensor aangeeft hoe het met de energie gesteld is. Met de biotensor kun je vanalles: van het uittesten van geschiktheid van voedingssupplementen, remedies, behandelmethodes of straling tot het daadwerkelijk corrigeren van chakra's of de levensenergie.

Chi:
(ook wel Ki of Tsji) en kan vergeleken worden met het Griekse Pneuma, het Prana uit de yoga en het Latijnse Spiritus vitalis. Chi is de levensenergie die men bij de geboorte verkrijgt en wordt steeds aangevuld door lucht via de ademhaling en door voedsel via de spijsvertering. De uit lucht en voedsel verzamelde energie is echter onzuiver en moet eerst in het lichaam gereinigd worden tot zuivere energie. Deze energie houdt in zijn tweeledige samenstelling de processen in het lichaam in stand.

Healing:
Healing of helen is een algemeen begrip , dat wordt gebruikt wanneer een alternatieve genezer mensen geneest/behandelt door zich sterk op de ziekte te concentreren. Soms zal de "heler" de zieke niet eens aanraken maar zich concentreren op een voorwerp of foto. Andere healers werken met handopleging en behandeling door aanraking.

Holistisch:
Een holistische geneeswijze is een geneeswijze die het hele (engels: whole) individu betrekt bij de genezing. In de reguliere geneeskunde wordt uitsluitend aandacht besteed aan het orgaan dat `het niet goed doet` en de therapie wordt ook gericht op dat orgaan. Dus is er sprake van darmen die niet goed functioneren, dan worden er medicijnen en/of voeding gegeven die de darmen beïnvloeden. Vaak wordt er voorbijgegaan aan achterliggende oorzaak van waarom de darmen niet functioneren. In de holistische geneeskunde wordt er gekeken naar het totaalplaatje: zowel het fysieke (organen, spieren) als ook het mentale en emotionele deel. Er wordt gezocht naar het "waarom"  van de klachten.

Kinesiologische spiertesten:
Bij de spiertesten wordt een arm of been van de cliënt in een zodanige uitgangspositie gebracht waardoor één bepaalde spier wordt geïsoleerd. De tester oefent daarop een zachte druk uit om te kijken of de spier voldoende energie heeft om die te weerstaan. Wanneer de spier deze zachte druk niet kan weerstaan wordt de test 'zwak' genoemd en is er sprake van een onbalans.

Meridianen:
Energiebanen die verbonden zijn met organen. Merdianen zijn onzichtbare banen in het lichaam waarlangs de energieen yin en Yang (samen Chi) lopen. Op de meridianen liggen de acupunctuurpunten. Elk punt staat in contact met een orgaan of een bepaalde functie.

Repertorium:
Term uit de bibliografie voor een bibliografisch naslagwerk voor een bepaald wetenschapsgebied of met betrekking tot een bepaald onderwerp.

    trans
 
BOEKENTIPS:
Chakra healing handboek
Chakra healing handboek
Anna Dale & C. Dale
ISBN 9069636115
Energetisch genezen
Energetisch genezen
C. Page & C.R. Page
ISBN 9020243659
Mudra-werkboek
Mudra-werkboek
Gertrud Hirschi
ISBN 9023010299
Uit de ban van eetbuien
Uit de ban van eetbuien
Joanna Kortink
ISBN 9021544431
 
GEBRUIKTE BRONNEN:
 
 
 
 
  trans