trans trans trans trans trans trans
trans
Home
ABC
Wegwijzer
Ervaringen pagina
Agenda
Nieuwsbrief
Adverteren
Contact
trans
 
Meer weten over de adverteermogelijkheden?
trans
Adverteren? Klik hier
trans
Wil je adverteren? Klik hier voor meer informatie.
trans
trans
trans
trans
Guasha
 
Guasha  

Guasha is een unieke chinese therapie. Het woord betekent zoveel als "schrapen". De methode stamt uit de prehistorische tijd en wordt nog steeds door inheemse volken toegepast. Het neemt een belangrijke plaats in de Traditionele Chinese Geneeskunde in.

In de behandeling wordt een speciale olie op de huid gebracht. Op deze plekken begint de therapeut dan met een speciale "schraper" te schrapen (schraper - "bao yü" - is instrument uit jade, hoorn of metaal). De huid wordt hierdoor rood: Op de plaatsen waar blokkaden zijn, verschijnen "bloeduitstortingen" IN de huid (niet OP de huid) varierend van diep rood tot blauw. Hoe donkerder de kleur, hoe chronischer de stoornis. Door de olie bespeurt de patient nauwelijks pijn en wordt de huid niet beschadigd. De rode delen verdwijnen volledig binnen 3 tot 7 dagen.

De vele resulaten van Guasha worden bereikt door de gelijktijdige inwerking op de huid, de subcutis, bindweefsel, lymfsysteem, meridianen, periost, spieren, bloedvaten, zenuwen, hersenen en immuunsysteem en daardoor overeenkomstige functies, systemen en organen van het gehele lichaam. 

De lijst van stoornissen, blokkaden en ziekten die met Guasha behandeld kunnen worden gaat van:  eenvoudige revitalisering tot en met complete regeneratie en life-extension, van rheuma, migraine tot chronische vermoeidheid, ME, RSI, PMS, alle pijnsyndromen, rugpijn, nek- en schouderpijn, ischias, stress, burnout, verteringsstoornissen, asthma, allergieën, candida, slapeloosheid, stofwisselings-stoornissen, angina pectoris, hoge bloeddruk, immuunzwakte en vele meer.

Op zoek naar een therapeut of opleidingsinstituut? Ga naar de wegwijzer.

    trans
 
BOEKENTIPS:
 
GEBRUIKTE BRONNEN:
www.nopapers.nl omni
 
 
 
 
  trans