trans trans trans trans trans trans
trans
Home
ABC
Wegwijzer
Ervaringen pagina
Agenda
Nieuwsbrief
Adverteren
Contact
trans
 
Wil hier adverteren? Kijk naar de mogelijkheden.
trans
Adverteren? Klik hier
trans
Wil je adverteren? Klik hier voor meer informatie.
trans
trans
trans
trans
APS Therapie
 
APS Therapie  

APS therapie is een vorm van elektro therapie die gericht is op pijnbestrijding. Er wordt gewerkt met microstroom. Iets dat pijnloos en ongevaarlijk is voor het menselijk lichaam.

APS therapie is in 1991 uitgevonden door Gervan Lubbe. Lubbe las in een medisch tijdschrift wat het belang en de functie was van de lichaamseigen actiepotentiaal. Dit elektrische signaal wat in ieder lichaam aanwezig is zorgt voor de aansturing van vele lichaamsprocessen waaronder de aanmaak van lichaamseigen pijnstillers. Lubbe, die toen nog elektrotechnicus was, ontwierp een apparaat die deze actiepotentiaal nabootste. De naam APS staat dan ook voor Actie Potentiaal Simulatie.

Een actiepotentiaal is een elektrische ontlading van de lichaamscel. Deze ontladingsreactie geleid zich voort langs de zenuw om uiteindelijk een boodschap door te geven aan het centrale zenuwstelsel (hersenen). Het APS bootst de actiepotentialen na in dezelfde vorm en frequentie als de natuurlijke actiepotentialen in de menselijke zenuwcellen. Hierdoor gaat de zenuwcel zich activeren en wordt de aanmaak van verschillende neuronhormonen/endorfine’s (natuurlijke pijnstillers) op gang gebracht. Daarnaast wordt de ATP-productie verhoogd. ATP staat voor Adenosine Tri Phosfaat en zorgt voor de energietransport door het lichaam. Deze energiestof is noodzakelijk voor een goede werking van de celhuishouding in het lichaam, waaronder begrepen de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen. De doorbloeding wordt verbeterd en het herstel van weefsels wordt bevorderd.

Een behandeling gebeurt door middel van het plakken van electroden op het lichaam. De electroden worden aangebracht, zodanig dat het te behandelen gebied zich tussen de zwarte en rode electroden bevindt. Er gaat dan een microstroom in de vorm van de actiepotentiaal lopen van het ene electrodenpaar naar het andere. Deze microstroom loopt dan ook door het lichaam.

APS therapie laat goede resultaten zien bij chronische en/ of acute klachten die gepaard gaan met ontsteking, vermoeidheid en pijn, denk hierbij aan:
Fibromyalgie (weke delen reuma)
Artritis
Ziekte van Bechterew
Reuma
Slijmbeurs ontsteking
Ontsteking(en) aan spieren en pezen
ME
Carpaal tunnelsyndroom (pijnbestrijding)
(Lage) rugpijn
Ischias
RSI
Whiplash
Chronische pijn
Snelle wondgenezing

Op zoek naar een therapeut? Ga naar de wegwijzer.

    trans
 
BOEKENTIPS:
 
GEBRUIKTE BRONNEN:
www.apstherapy.com
 
 
 
 
  trans