trans trans trans trans trans trans
trans
Home
ABC
Wegwijzer
Ervaringen pagina
Agenda
Nieuwsbrief
Adverteren
Contact
trans
 
Meer weten over adverteermogelijkheden?
trans
Meer weten over adverteermogelijkheden?
trans
Meer weten over de adverteermogelijkheden?
trans
Wil je adverteren? Klik hier
trans
trans
trans
Aromatherapie
 
Aromatherapie  

Aromatherapie is het gebruik van etherische oliën om het welzijn zowel lichamelijk als geestelijk te bevorderen. Etherische oliën, ook wel essentiële oliën genoemd, zijn vluchtige, vette stoffen die veel worden gewonnen uit planten. Ze zijn de essentie van bomen, planten of bloemen en ze worden dan ook wel de levenskracht of de ziel genoemd. De oliën worden gewonnen uit verschillende delen van de boom, plant of bloem en hebben elk een eigen geur en werking.

Aromatherapie is een holistische therapie. Holistisch wil zeggen dat er bij een behandeling gekeken wordt naar zowel het lichaam als de psyche. Lichamelijke klachten kunnen een verlengde zijn van psychische klachten; denk hierbij aan spanningshoofdpijn. Bij een behandeling wordt er samen met de aromatherapeut gekeken naar de bestaande klachten. Aan de hand daarvan wordt een mix van speciale aromatische kruidenoliën ingezet die precies zijn afgestemd op de individuele klachten die de persoon heeft.

De belangrijkste behandelmethode binnen de aromatherapie is de massage. Een massage met etherische oliën werkt in op het zenuwstelsel, waardoor het immuunsysteem van het lichaam wordt versterkt. Via de huid komen de oliën in de bloedbaan en zo in alle delen van het lichaam. Tijdens de massage wordt tevens de geur van de olie ingeademd en via het reukcentrum in de hersenen worden bepaalde delen van de hersenen geactiveerd. Naast de massage kan ook gebruik gemaakt worden van kompressen. Deze worden dan op het lichaam geplaatst. Een andere vorm van het gebruik van etherische oliën is verdamping van de oliën of het gebruik van de oliën in crèmes en lotions.

Op zoek naar een Aromatherapeut of zelf etherische oliën kopen? Ga naar de Wegwijzer.

    trans
 
BOEKENTIPS:
Werken met aromatherapie
Werken met aromatherapie
Erna Droesbeke
ISBN 9064581428
Hemelse geuren
Hemelse geuren
Suzanne Fischer-Rizzi
ISBN 9060306686
De aromatherapiegids
De aromatherapiegids
Gill Farrer-Halls
ISBN 9059204611
Etherische olien
Etherische olien
Michael Kraus
ISBN 9060306171
 
GEBRUIKTE BRONNEN:
Wikipedia
 
 
 
 
  trans