trans trans trans trans trans trans
trans
Home
ABC
Wegwijzer
Ervaringen pagina
Agenda
Nieuwsbrief
Adverteren
Contact
trans
 
Meer weten over de adverteermogelijkheden?
trans
Meer weten over de adverteermogelijkheden?
trans
Meer weten over de de adverteermogelijkheden?
trans
Meer weten over de de adverteermogelijkheden?
trans
trans
trans
Body Stress Release (BSR)
 
Body Stress Release (BSR)  

Body Stress Release (BSR) is een gezondheidstechniek, bedoeld om het lichaam te stimuleren zich vrij te maken van vastgezette spierspanning als gevolg van overbelasting door stress. Het activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Dit van nature aanwezige vermogen neemt af wanneer spieren niet meer in staat zijn om opgebouwde spanning los te laten.

Body stress = lichaamsspanning
Release = vrijmaken/ loslaten

Het woord 'stress' wordt vaak geassocieerd met te druk, te haastig, vervelend, deadlines enzovoort. Toch is stress in een bepaalde mate noodzakelijk. Het houdt actief, fit, alert en zet aan tot vooruitgang. Zodra de persoonlijke grens tussen noodzakelijke stress en overmatige stress te vaak wordt overschreden, kan dit echter omslaan in negatieve verschijnselen. De stress wordt dan door het lichaam als spierspanning vastgezet om het lichaam te beschermen, te spalken als het ware. Wanneer dat langere tijd aanhoudt en bij herhaling gebeurt, heeft dit gevolgen: vastgezette, stijve spieren, optredende pijn, of aanhoudende vermoeidheid zijn een paar voorbeelden. Als oorzaken voor het opbouwen van spierspanning kan worden genoemd: lichamelijke overbelasting (bv val/ongeluk), emotionele overbelasting (bv depressie/verdriet) of chemische overbelasting (bv insecticiden/medicijnen)

Body Stress Release is een op zich staande, complementaire techniek die nagenoeg altijd kan samengaan met iedere vorm van medisch handelen. Body Stress Release zet een proces in het lichaam in gang van spanning loslaten en herstellen. Standaard wordt begonnen met 3 behandelingen. Tijdens de behandeling is de cliënt geheel gekleed en houdt tevens zijn schoenen aan. De BSR practitioners maken gebruik van speciale behandelbanken. De cliënt gaat licht voorover leunend op de voetenplank staan, waarna de bank langzaam horizontaal gekanteld wordt. Hierna begint de behandeling. De behandeling bestaat uit het geven van kleine, lichte impulsen met de vingers, duimen of handen op de juiste spieren en in de juiste richting. Het lichaam kan door deze impulsen de spanning laag voor laag loslaten. Hierdoor krijgt het zenuwstelsel weer de ruimte en de communicatie tussen de hersenen en het lichaam zal herstellen.

Body Stress Release is voor Nederland en Europa nog een jonge gezondheidstechniek, maar in Zuid-Afrika wordt deze methodiek al sinds 1981 toegepast. Deze techniek is ontdekt en verder ontwikkeld door het echtpaar Ewald en Gail Meggersee.

Op zoek naar een therapeut? Ga naar de wegwijzer.

    trans
 
BOEKENTIPS:
Body stress release
Body stress release
E. Wiersma-Arts
ISBN 9020201824
Basisboek body stress release
Basisboek body stress release
Meggersee, G.
ISBN 9069637847
 
GEBRUIKTE BRONNEN:
www.bodystressrelease.nl
www.bodystress.nl
 
 
 
 
  trans