trans trans trans trans trans trans
trans
Home
ABC
Wegwijzer
Ervaringen pagina
Agenda
Nieuwsbrief
Adverteren
Contact
trans
 
Adverteren? Klik hier
trans
Meer weten over de adverteermogelijkheden?
trans
Meer weten over de de adverteermogelijkheden?
trans
Meer weten over de de adverteermogelijkheden?
trans
Wil je adverteren? Kijk hier voor de mogelijkheden
trans
trans
Bloesemremedies
 
Bloesemremedies  
Bloesemremedies zijn vloeibare preparaten die gemaakt zijn van de levensenergie van bloemen, planten, bomen en struiken. Bloesemremedies bevatten dan ook geen stoffelijke, fysieke delen van de plant. De levensenergie wordt opgevangen in water en geconserveerd met cognac.

Iedere bloesemremedie heeft haar eigen specifieke energie die in ons lichaam negatieve trillingen kunnen transformeren naar positieve. Bloesemremedies zijn geen geneesmiddelen, maar subtiele middelen om energie over te brengen met de bedoeling het humeur en de psyche zodanig te beinvloeden dat men zich evenwichtiger en beter gaat voelen. Bloesemremedies veroorzaken geen bijwerkingen en het gebruik van de verkeerde bloesemremedie heeft enkel tot gevolg dat deze niet werkzaam zal blijken te zijn. Elke remedie reageert op een negatieve emotionele gesteldheid waarbij de positieve kant naar boven gehaald dient te worden.De remedies voegen dus niets aan toe aan je wezen. Ook halen ze niets weg. Ze zijn er om te helpen je bewustzijn te openen, onevenwichtige emoties in balans te brengen en je wakker te maken voor de kwaliteiten die binnenin je al lang aanwezig zijn. Bloesemremedies zijn te gebruiken voor:
-Spirituele ontwikkeling
-Innerlijke groei en bewustwording
-Innerlijk evenwicht en rust
-Het transformeren van problemen
-Inzicht in en het oplossen van moeilijkheden
-Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel inzicht en evenwicht

De bloesemtherapie is een geneeswijze die aan het begin van deze eeuw ontwikkeld is door Dr. Edward Bach. Edward Bach (1886-1936) was van oorsprong homeopaat, bacterioloog en immunoloog. Hij heeft in 1930 zijn bloeiende praktijk in Londen verlaten, omdat hij voelde dat er een andere manier van genezen was. Hij trok de natuur in en ontdekte dat in bepaalde bloemen en knoppen een energie zit die dicht bij de energie ligt van de mens wanneer deze in perfecte balans is. Door zijn zoektocht naar deze energie heeft hij uiteindelijk 38 remedies ontwikkeld. Eén remedie is samengesteld uit 5 van de bestaande remedies en heet de Rescue Remedy. Deze is speciaal te gebruiken bij acute gevallen, zoals bij een ongeval of extreme spanningen. Door de jaren heen zijn er overal ter wereld vele andere soorten bloesemremedies ontwikkeld. Zo heeft inNederland Bram Zaalberg een uitgebreid assortiment met Nederlandse bloesemremedies ontwikkeld.

Bloesemremedies worden meestal inwendig gebruikt. Dit kan door druppels uit de stockfles direct tot je te nemen of in een glas water te druppelen. Daarnaast kunnen ze uitwendig gebruikt worden. Direct op de huid, in een crème of in sprays om de omgeving te reinigen.

Het uitzoeken van een goede remedie die op dat moment bij jou past, kan op vele manieren. Dit kan onder meer door het bekijken van de klachten en aan de hand van een repertorium  wordt dan de bijpassende remedie gevonden. Bij therapeuten een veel gebruikte methode is de kinesiologische spiertest of de pendel. Ook het intuïtief kiezen uit de flesjes of de foto’s van de bloesems is een manier. Degene die je het meest aantrekt, weerspiegelt de kwaliteiten die je mist en die door die remedie worden aangevuld. Deze methode werkt erg goed bij kinderen. Zij voelen intuïtief goed aan wat ze nodig hebben.

Op zoek naar een praktijk of cursus? Ga naar de wegwijzer.
    trans
 
BOEKENTIPS:
Spiegel je met bloesemremedies
Spiegel je met bloesemremedies
B. Zaalberg
ISBN 9020243691
Bach bloesems als sleutel tot de ziel
Bach bloesems als sleutel tot de ziel
Mechtild Scheffer
ISBN 9063783671
Bach remedies stap voor stap
Bach remedies stap voor stap
Judy Howard
ISBN 9060306341
Werkboek bach remedies
Werkboek bach remedies
Stefan Ball & S. Ball
ISBN 9060306228
 
GEBRUIKTE BRONNEN:
Bram Zaalberg (Spiegel je met bloesemremedies)
Topcure
 
 
 
 
  trans