trans trans trans trans trans trans
trans
Home
ABC
Wegwijzer
Ervaringen pagina
Agenda
Nieuwsbrief
Adverteren
Contact
trans
 
Meer weten over de adverteermogelijkheden?
trans
Meer weten over de adverteermogelijkheden?
trans
Interesse om te adverteren? Klik hier
trans
Wil je adverteren? Klik hier
trans
Kijk hier voor de adverteermogelijkheden?
trans
trans
Chiropractie
 
Chiropractie  

Chiropractie is een natuurlijke geneeswijze, die ontstaan is in 1895 en inmiddels bekendheid geniet over de gehele wereld. Het woord 'chiropractie' is afgeleid van het Griekse woord 'cheiros' (hand) en 'pratto' (beoefenen). Het betekent dus: met de hand beoefenen.

De grondlegger van de chiropractie is de Amerikaan Daniel David Palmer (1844-1913). Zijn theorie is gebaseerd op die van Hippocrates (de 'Vader van de geneeskunde'): dat de oorzaak van ziekten in de wervelkolom gezocht kan worden. De wervelkolom beschermt het ruggenmerg, dat samen met de hersenen het centraal zenuwstelsel vormt. Het ruggemerg kan worden gezien als een onderdeel van een telefooncentrale. Wanneer er verstoringen in de kabels zijn, komt de boodschap niet goed door. Dit werkt ook zo voor de zenuwen in het ruggemerg. Deze zenuwen controleren de bewegingen en het gevoel door het gehele lichaam. Wanneer ze verstoord raken, bijvoorbeeld door een val, auto-ongeluk of een verkeerde beweging, kan dat overal in het lichaam nadelige gevolgen hebben. Denk hierbij aan pijn in gewrichten, spieren, pezen en organen. Door deze functiestoornissen in de wervelkolom op te heffen, kunnen zenuwimpulsen onbelemmerd hun doel bereiken, waardoor organen en weefsels goed kunnen functioneren.

Tijdens een behandeling is een veel gebruikte methode: de chiropractische “correctie”. Dit is een zorgvuldige specifieke druktechniek op een gewricht, spier of zenuw, met als doel deze structuren beter te laten functioneren. Een correctie is zelden pijnlijk. Deze correcties vinden in plaats op de wervelkolom, schedel of andere plaatsen op het lichaam. Aanvullend kan de chiropractor oefeningen geven die men zelf thuis kan doen of een advies betreffende de lichaamshouding.

De meeste klachten die een chiropractor behandelt betreffen rug, schouders en nek. Ook hoofdpijn, migraine, aangezichtspijn en tintelingen of gevoelloosheid in armen of benen komen veel voor. Pijn en stijfheid door bijvoorbeeld artrose (slijtage) kunnen doorgaans sterk verminderen met een chiropractische behandeling. Tevens kunnen huilbaby's en klachten als bedplassen bij kinderen in veel gevallen met succes behandeld worden.  Ook klachten buiten de wervelkolom kunnen behandeld worden: spierklachten en gewrichtspijnen, bijvoorbeeld van de ellebogen (tennisarm), knieën, enkels en voeten, duizeligheid, vermoeidheid en lusteloosheid.

Op zoek naar een chiropractor? Ga naar de wegwijzer.

    trans
 
BOEKENTIPS:
Fundamentals Of Chiropractic
Fundamentals Of Chiropractic
Daniel Redwood & Carl S. Cleveland
ISBN 0323018122
Instant Access to Chiropractic Guidelines and Protocols
Instant Access to Chiropractic Guidelines and Protocols
Lew Huff & David M. Brady
ISBN 0323030688
 
GEBRUIKTE BRONNEN:
Chiropractiepraktijk Nijmegen/Elst
NCA
 
 
 
 
  trans