trans trans trans trans trans trans
trans
Home
ABC
Wegwijzer
Ervaringen pagina
Agenda
Nieuwsbrief
Adverteren
Contact
trans
 
Klik hier om te adverteren
trans
Wil je adverteren? Klik hier
trans
Interesse om te adverteren? Klik hier
trans
Kijk hier voor de adverteermogelijkheden
trans
Kijk hier voor de adverteermogelijkheden?
trans
trans
Fonoforese
 
Fonoforese  

Fonoforese of toonpunctuur is de behandeling van mensen met geluidsfrequenties d.m.v. stemvorken.

Het is een methode om de harmonie te herstellen van lichaam, ziel en geest. Het uitgangspunt hierbij is dat de macrokosmos (het heelal) en de microkosmos (cellen, moleculen, atomen) met elkaar in overeenstemming zijn. Kepler deed rond 1620 onderzoek naar de banen van de planeten, en stelde wetenschappelijk vast dat er een relatie bestond tussen muzikale ratio en de beweging van de hemellichamen: ‘The Music of the Spheres’. Hans Cousto borduurde voort op de ontdekkingen van Kepler, en ontdekte de vertaalslag tussen de bewegingen van de planeten en muzikale tonen. Hij noemde dit de wet van het Kosmisch Octaaf. Het octaaf wordt als een belangrijke schakel gezien tussen astronomie, wiskunde, muziek en kleurenleer.

Hans Cousto octaveerde de omwentelingsritmes van de hemellichamen tot voor de mens hoorbare frequenties. Zo kwam hij erachter dat iedere frequentie gelijktijdig een kleur en een geluid vertegenwoordigt. Om met de tonen te werken ontwikkelde hij stemvorken, die zonder tussenkomst van elektriciteit de frequenties exact kunnen weergeven. Hij legde zo, in de jaren tachtig van de vorige eeuw, de basis voor fonoforese d.m.v. stemvorken. Hans Cousto heeft op deze wijze 20 verschillende tonen kunnen vaststellen. Deze stemvorken lijken op de stemvorken die ook gebruikt worden door muzikanten, maar hebben andere frequenties.

Bij een behandeling ben je gewoon aangekleed. Afhankelijk van de behandelaar vindt de behandeling liggend of zittend plaats. De stemvorken kunnen op diverse manieren worden toegepast: Gericht op het geluid, en/of gericht op de trilling die overgebracht wordt door contact met het lichaam. De trillingen dringen diep door in het hele lichaam, inclusief de organen. Fonoforese kan als therapie op zichzelf staan, maar de stemvorken kunnen ook worden ingezet als aanvulling op andere behandelingen, zoals acupunctuur, shiatsu, kleurentherapie, chakra therapie, yoga, voet reflexmassage, enz.

Op zoek naar een praktijk of opleidingsinstituut? Ga naar de wegwijzer.

    trans
 
BOEKENTIPS:
 
GEBRUIKTE BRONNEN:
Spiriwiki
 
 
 
 
  trans