trans trans trans trans trans trans
trans
Home
ABC
Wegwijzer
Ervaringen pagina
Agenda
Nieuwsbrief
Adverteren
Contact
trans
 
Klik hier om te adverteren
trans
Wil je adverteren? Klik hier
trans
Meer weten over de de adverteermogelijkheden?
trans
Klik hier om te adverteren.
trans
trans
trans
Journey Therapie (Helende Reis)
 
Journey Therapie (Helende Reis)  

Journey Therapie is gebaseerd op The Journey, ook wel De Helende Reis genoemd. De Journey is een methode voor heling en bewustwording. De Journey is een reis naar binnen, die je helpt jezelf te bevrijden van oude emotionele bagage en opgeslagen pijn.
Oude celherinneringen worden herkend en verwijderd. Dat geeft als het ware het startsein voor genezing. De levensenergie gaat vrijer stromen en een innerlijk helingsproces komt op gang dat zich onbewust zal voortzetten tot het is afgerond.

Brandon Bays is de grondlegger van de methode De Helende Reis (The Journey). Zij heeft de methode ontwikkeld op basis van haar eigen ervaringen met de genezing van een gezwel in haar baarmoeder. Haar ervaringen en de ontwikkeling van de methode zijn beschreven in haar eerste boek, "The Journey, roadmap to the soul". Het boek is in Nederland verkrijgbaar onder de titel "De Helende Reis". Brandon Bays heeft zich de afgelopen jaren vooral ingezet voor het opleiden van speciale Journey-therapeuten over de gehele wereld.

Een behandeling bestaat uit een meditatieve reis waarin je wordt begeleidt naar jouw bron, de kern. Vanuit deze kern ben je dan in staat om naar jezelf te kijken en te ontdekken wie je werkelijk bent en wat je werkelijk zou willen. Zo wordt er ervaren welke emoties je bij je draagt. Deze ga je vervolgens doorvoelen. Je gaat “letterlijk” op ontdekkingstocht in je lichaam, je bekijkt waar in het lichaam oude herinneringen zijn opgeslagen. Daar wordt contact mee gemaakt en eindelijk ga je uitspreken wat je altijd al hebt willen zeggen. Door dit te doen wordt er een bevrijding ervaren. Het allerbelangrijkste in een reis is het vergeven. Als je jezelf en de ander kunt vergeven, kun je werkelijk loslaten en krijgen je cellen de opdracht een grote schoonmaak te houden.

Er bestaan verschillende soorten reizen, namelijk:
De Emotionele Reis:
Onder verschillende lagen van emoties vind je eindelijk wie je werkelijk bent. Door je te uiten bij een symbolisch kampvuur van acceptatie en liefde kom je tot totale vergeving, wat de celherinnering verwijdert en de genezing op gang brengt.

De Fysieke Reis:
Dit proces begint op een plek in je lichaam en gebruikt deze plek om de opgeslagen emotie te ontdekken. Dit proces wordt veel gebruikt bij lichamelijke klachten.

De Helende Reis voor Kinderen:
Een geheel op kinderen afgestemde reis waardoor ze vrij kunnen worden van allerlei problemen op emotioneel, mentaal of fysiek gebied. Denk bijvoorbeeld aan leerproblemen op school, gedragsproblemen, pesten of gepest worden, onverwerkt verdriet, trauma’s, scheiding, verlatingsangst, eenzaamheid, enz

Reizen gericht op:
• Pijnbeheersing
• Fobieën, zoals reisangst, straatvrees, angst voor spinnen, enz.
• Problemen als impulsief aankopen doen, duimzuigen, eetgewoonten of angst voor spreken in het openbaar, enz.
• Overtuigingen die je beletten om in het nu te zijn wie je wilt zijn, zoals: ik ben altijd…, mannen zijn te…, beter mezelf verbergen dan gekwetst worden, enz.

Journey Therapie kan eigenlijk ingezet worden bij alle soorten lichamelijke en psychische klachten. Klachten zoals astma, fibromyalgie, spijsverteringsklachten, huidaandoeningen, auto-immuunziekten, allergieën, migraine, depressie, Burn-out, chronische vermoeidheid, stress, fobieën, angststoornissen, spanningshoofdpijn, verslavingen, relatieproblemen en rouwverwerking.

Op zoek naar een therapeut? Ga naar de wegwijzer.

    trans
 
BOEKENTIPS:
Helende reis
Helende reis
Brandon Bays
ISBN 902253569x
De helende reis voor kinderen
De helende reis voor kinderen
Bays, B,
ISBN 9049200346
De helende reis set kaarten
De helende reis set kaarten
B. Bays & Billett, K.
ISBN 902254737X
 
GEBRUIKTE BRONNEN:
Nederlandse Vereniging voor Journeytherapeuten
 
 
 
 
  trans