trans trans trans trans trans trans
trans
Home
ABC
Wegwijzer
Ervaringen pagina
Agenda
Nieuwsbrief
Adverteren
Contact
trans
 
Wil hier adverteren? Kijk naar de mogelijkheden.
trans
Adverteren? Klik hier
trans
Meer weten over de de adverteermogelijkheden?
trans
Wil je adverteren? Klik hier
trans
trans
trans
Reiki
 
Reiki  
Reiki is het Japanse woord voor Universele Levensenergie. Rei betekent universeel, heilig of geest en Ki betekent (levens)energie of natuur. Daarnaast is Reiki de naam van de heelmethode waarmee je deze levensenergie met behulp van handoplegging doorgeeft. Bij het toepassen van reiki worden lichaam, geest en ziel als een geheel gezien.

De reiki methode is in de eerste helft van de vorige eeuw samengesteld door de Japanner Mikao Usui. Hij ontwikkelde dit systeem oorspronkelijk als een weg naar geluk, harmonie en spirituele ontwikkeling. Usui introduceerde de reiki principes als een handreiking om in harmonie met jezelf en je omgeving te leren leven. Dit vormt de basis voor heelheid en gezondheid volgens de reiki methode. Reiki is in het westen bekend geworden dankzij Hawayo Takata. Zij onderwees een reiki variant die was afgestemd op de behoeften van de westerse mens, en die de reiki methode wereldwijd tot een begrip heeft gemaakt.

Je kunt je de Reiki misschien het best voorstellen als een elektrische stroom, die doordringt tot in de kleinste cellen van het lichaam. Als er ergens sprake is van een stoornis: lichamelijk, mentaal, emotioneel of zelfs spiritueel, dan heeft dit effect op de frequentie van de stroom, en dus op ons magnetisch veld.

Een volledige Reiki-behandeling duurt ongeveer een uur. Je gaat daarvoor (gekleed) liggen op een behandeltafel. De behandelaar raakt je met zijn handen aan en gebruikt daarbij specifieke handposities. Iedere handpositie duurt ongeveer 3 tot 4 minuten, mede afhankelijk van de energie waar het lichaam om vraagt. Veelal wordt bij het hoofd begonnen en dan naar de voeten toe gewerkt. Vervolgens wordt de rug behandeld.

De behandelingen helpen je lichaam om te ontspannen. Onderbewuste spanningen in het lichaam worden aan de oppervlakte gebracht. Dat kan gebeuren door o.a. kuchen, trillen, een borrelende maag of lachen. Het wil zeggen dat blokkades zich opheffen, zodat de levensenergie weer kan stromen en het lichaam zich kan herstellen.
Kortom een reiki behandeling geeft ontspanning, pijnvermindering, toegenomen vitaliteit en het versnelt genezingsprocessen.

Veel lichamelijke en geestelijke kwalen kunnen verbeteren door reiki. Gedacht kan worden aan: chronisch pijn zoals aan nek, schouder, rug en arm. Ook komen allerlei psychische problemen in aanmerking zoals onverwerkte (traumatische) ervaringen, depressieve gevoelens, burn out of hyperventilatie. Tevens zouden ook medicijnen beter aanslaan wanneer je door reiki positieve energie ontvangt.

Op zoek naar een therapeut of cursus? Ga naar de wegwijzer.
    trans
 
BOEKENTIPS:
Reiki handboek van dr usui
Reiki handboek van dr usui
Mikao Usui & Frank Arjava Petter
ISBN 9076771014
ABC van reiki
ABC van reiki
E. Valkenburg-Walsteijn
ISBN 9063786123
Reiki
Reiki
Tanmaya Honervogt
ISBN 9023009983
Grote Reiki handboek
Grote Reiki handboek
W. Lubeck
ISBN 9063782276
 
GEBRUIKTE BRONNEN:
www.reikiman.nl
Cora de Vos; 1001 vragen over alternatieve geneeswijzen
 
 
 
 
  trans