trans trans trans trans trans trans
trans
Home
ABC
Wegwijzer
Ervaringen pagina
Agenda
Nieuwsbrief
Adverteren
Contact
trans
 
Meer weten over de adverteermogelijkheden?
trans
Adverteren? Klik hier
trans
Wil je adverteren? Klik hier voor meer informatie.
trans
Adverteren? Klik hier
trans
Kijk hier voor de adverteermogelijkheden?
trans
trans
Holistic Pulsing
 
Holistic Pulsing  

Holistic Pulsing is een zachte behandelwijze waarbij het lichaam op een natuurlijke manier in beweging wordt gebracht. Door het pulsen van het lichaam in een speciaal op de persoon afgestemd ritme, wordt vanaf het eerste moment het hele lichaam in een stromende, golvende beweging gebracht. De techniek van Holistic Pulsing bestaat uit het ritmisch wiegen en stretchen van het lichaam in combinatie met openende bewegingen. De pulsen variëren van minuscuul klein tot groot en ruim, van zacht tot krachtig en van gelijkmatig tot verrassend. Het stretchen van ledematen en hoofd wordt geleerd in combinatie met het pulsen. De openende bewegingen die daarnaast worden toegepast versterken het effect van het pulsen. Het accent in de techniek ligt op het pulsen.

Door de ritmische bewegingen komt het lichaam tot rust en gaat het zich ontspannen. De continuïteit van de pulsen geeft de pulsee (degene die gepulst wordt) de mogelijkheid zich aan deze stromende golfbewegingen over te geven, zich er als het ware ‘in te laten zakken’. Vanuit deze ontspanning kan de pulsee zich steeds meer bewust worden van zijn eigen lichaam.

Een pulsingsessie duurt ongeveer een uur en hierbij lig je gekleed op een behandeltafel. Holistic Pulsing werkt niet probleemgericht. De ingang is ontspanning en bewustwording, zodat de pulsee zelf kan gaan ervaren wat er gebeurt in zijn lichaam.

Holistic Pulsing is ontwikkeld in Nieuw Zeeland door Tovi Browning. Twaalf jaar geleden is Holistic Pulsing geïntroduceerd in Nederland en en krijgt langzaam steeds meer bekendheid.  Holistic Pulsing is een opzichzelfstaande behandelmethode, maar kan ook gecombineerd worden mét en als waardevolle ondersteuning dienen voor andere methoden. Hierbij kan gedacht worden aan fysiotherapie, reinigingskuren, acupunctuur, focussen, psychotherapie, reiki, shiatsu, massages e.a. Ook als nazorg bij ingrijpende ziekteprocessen kan Holistic Pulsing helend werken.

Holistic Pulsing kan ondersteunend zijn:
* bij het onthaasten van je leven,
* bij vermoeidheid, stress en spanning,
* bij lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, rugpijn, spierpijn, chronische vermoeidheid, e.d,
* bij zwangerschap,
* wanneer je opnieuw wilt leren genieten van de stroming in je lichaam,
* wanneer je altijd maar aan het denken bent en niet meer kunt voelen,
* wanneer je via je lichaam meer inzicht wilt krijgen in je psyche of een thema wilt uitwerken,
* bij verwerking van intense momenten in je leven,
* bij het volgen van een vastenkuur,
* wanneer je veel geeft en er naar verlangt om te ontvangen.

Op zoek naar een therapeut? Ga naar de wegwijzer.

    trans
 
BOEKENTIPS:
Holistic pulsing
Holistic pulsing
Tovi Browning
ISBN 9071501175
 
GEBRUIKTE BRONNEN:
Holistic Pulsing Trainingen /
School voor Holistic Pulsing
 
 
 
 
  trans