trans trans trans trans trans trans
trans
Home
ABC
Wegwijzer
Ervaringen pagina
Agenda
Nieuwsbrief
Adverteren
Contact
trans
 
Meer weten over de adverteermogelijkheden?
trans
Meer weten over de adverteermogelijkheden?
trans
Meer weten over de de adverteermogelijkheden?
trans
trans
trans
trans
Bowen Techniek
 
Bowen Techniek  

De Bowen Techniek is een behandelmethode waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt. Met de duim en wijsvingers wordt er met lichte druk een korte rolbeweging over de spieren gemaakt op specifieke plekken. Deze behandelingen stimuleren het lichaam tot herstel van evenwicht, spanning en pijn. De Bowen Techniek is een zachte behandelmethode waarbij niet gemanipuleerd of rechtgezet wordt. Daarnaast kan je het ook niet kwalificeren als massage. De behandeling stimuleert het lichaam om betere balans te zoeken, pijn te verminderen en klachten te herstellen.

De Bowen Techniek werd in Australië in de jaren ’50 van de vorige eeuw ontwikkeld door de osteopaat Thomas Bowen. In Europa is de techniek nog redelijk onbekend, maar in Australië is het reeds een wijdverbreide en bewezen behandelmethode.

Een Bowen behandeling duurt tussen de 40 & 60 minuten. Tijdens de behandeling ben je geheel aangekleed. De techniek bestaat uit een reeks zachte bewegingen over spieren, pezen en bindweefsel. De bewegingen worden in een heel specifieke volgorde en op vastgestelde plaatsen van het lichaam uitgevoerd (afhankelijk van de klachten). Na drie of vier bewegingen, geeft de therapeut het lichaam steeds twee tot tien minuten rust en verlaat dus de behandelruimte. Op die manier kan het lichaam de bewegingen “verwerken”.

De Bowen Techniek kan toegepast worden bij jong en oud en bij elke klacht. Het helpt en verlicht onder meer bij:
Rug- en nekpijn
Knieproblemen
RSI/CANS
Frozen Shoulder
Tenniselleboog
Ademhalingsproblemen
Sportblessures

Tevens kan het doelmatig werken bij chronische aandoeningen zoals: migraine, astma, fibromyalgie, hooikoorts, chronische vermoeidheid, nierproblemen, hoge bloeddruk, arthrose en arthritis.

Op zoek naar een behandelaar of een scholingsinstituut? Ga naar de wegwijzer.

    trans
 
BOEKENTIPS:
The Bowen Technique
The Bowen Technique
Julian Baker
ISBN 1903333067
The Bowen Technique
The Bowen Technique
John Wilks
ISBN 0955706300
 
GEBRUIKTE BRONNEN:
Boek Julian Baker /
BowNed
 
 
 
 
  trans