trans trans trans trans trans trans
trans
Home
ABC
Wegwijzer
Ervaringen pagina
Agenda
Nieuwsbrief
Adverteren
Contact
trans
 
Meer weten over de adverteermogelijkheden?
trans
Meer weten over de adverteermogelijkheden?
trans
Meer weten over de de adverteermogelijkheden?
trans
Meer weten over de de adverteermogelijkheden?
trans
trans
trans
Breuss-massage
 
Breuss-massage  

De Breuss-massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rugmassage. Deze massage kan psychische, energetische en lichamelijke blokkades oplossen. De Breuss-massage is vooral gericht op de verbetering van de functie van de tussenwervelschijven. De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. De zachte Breuss-massage van de wervelkolom gaat er van uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren, regenereren.

Rudolf Breuss ontwikkelde de tussenwervelschijf-massage. Hij ontdekte dat er geen sprake is van slijtage. Tussenwervelschijven kunnen wel degenereren, maar ze kunnen ook gerevitaliseerd worden met St. Janskruidolie. Breuss legt dit uit met een vergelijking met een spons. Wanneer er lange tijd veel gewicht drukt op een natte spons, wordt het vocht eruit geperst en wordt de spons droog en plat. Als er dan vocht aan de spons wordt toegevoegd, krijgt die zijn oude vorm en elasticiteit weer terug. Zo is het ook met tussenwervels: wanneer Johannes olie wordt ingemasseerd in de wervelkolom, zuigen de tussenwervelschijven zich vol en ze zetten uit en worden weer zacht en soepel.

Rudolf Breuss stelde tevens vast dat de Breuss-massage zich ook heel goed laat combineren met de Dorn methode. Bij hevige wervelkolomproblemen, enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss-massage een ideale voorbereiding op de Dorn-therapie. De Breuss-massage kan ook na de Dorn-behandeling gegeven worden om de wervelkolom nog meer te strekken.

Een behandeling gebeurt met een ontkleed bovenlichaam en duurt ongeveer 30 minuten. Voor de massage wordt St. Janskruidolie gebruikt. Problemen die baat hebben bij de Breuss-massage zijn: tussenwervelschijfproblemen, zoals ischias en hernia. Veel wervelkolomproblemen zoals spit, hevige rugpijn of osteoporose.

Op zoek naar een praktijk of opleiding? Ga naar de wegwijzer.

    trans
 
BOEKENTIPS:
 
GEBRUIKTE BRONNEN:
Dorn Instituut;
Idelette Eijgelaar
 
 
 
 
  trans