trans trans trans trans trans trans
trans
Home
ABC
Wegwijzer
Ervaringen pagina
Agenda
Nieuwsbrief
Adverteren
Contact
trans
 
Meer weten over de adverteermogelijkheden?
trans
Meer weten over de adverteermogelijkheden?
trans
Meer weten over de de adverteermogelijkheden?
trans
Meer weten over de de adverteermogelijkheden?
trans
trans
trans
Emotional Freedom Techniques (EFT)
 
Emotional Freedom Techniques (EFT)  

EFT staat voor "Emotional Freedom Techniques" of vertaalt, Emotionele Vrijheid Technieken. EFT gaat er vanuit dat iedere negatieve emotie het gevolg is van een verstoring in het energiesysteem. EFT snelle, milde methode die pijn kan verminderen van traumatische herinneringen, verdriet, boosheid, fobieën en bijna elke emotionele aandoening die je kunt opnoemen. EFT is gebaseerd op de ontdekking dat onevenwichtigheid in het energiesysteem van het lichaam diepgaande gevolgen heeft voor het persoonlijk functioneren. Door deze onbalans te corrigeren, vindt vaak heel snelle genezing plaats.

EFT is ontwikkeld door Gary Craig. Hij was een leerling van Dr. Callahan. Deze Amerikaanse klinisch psycholoog ontdekte in de jaren 80 van de vorige eeuw empirisch dat sommige fobiepatiënten in een halve minuut van hun klacht af waren door op een bepaald aantal meridiaanpunten te kloppen als zij mentaal op hun probleem geconcentreerd waren. Dr. Callahan had een tamelijk ingewikkeld systeem met voor veel verschillende indicaties verschillende behandelprotocollen. Callahan noemde zijn therapie " the Thought Field Therapy"
Gary Graig heeft begin jaren negentig deze behandelprotocollen vereenvoudigd tot een bepaalde procedure die voor alle indicaties toepasbaar was en voor iedereen daarom ook makkelijk te leren en toe te passen. Graig noemde zijn aangepaste methode "the Emotional Freedom Techniques."

De behandeling bestaat uit het door met de vingers kloppen op bepaalde plekken op het lichaam. Dit wordt tappen genoemd. Er wordt op een aangegeven volgorde op energiepunten getapt, terwijl er geestelijk geconcentreerd wordt op het probleem waar men aan wil werken. Het basis uitgangspunt bij EFT is "Dat alle negatieve emoties worden veroorzaakt door een verstoring van het lichaamsenergiesysteem" . Door het tappen op het moment dat de emotie, en de daardoor opgeroepen energetische verstoring in het lichaam, wordt opgeroepen, wordt deze energieverstoring weer verholpen. Deze procedure kan door de cliënt uitgevoerd worden maar kan ook door de therapeut uitgevoerd worden, al naar gelang de vaardigheid en de emotionele toestand van de cliënt.

Deze methode is op vele emotionele en fysieke indicaties toepasbaar. Gedacht kan worden aan problemen als:
-angsten, fobieën, stress, paniekklachten, dwangneurosen, gevoelens van depressie, verlatingsgevoelens, wraak, woede, schaamte, rouw en schuldgevoelens.
-Lichamelijk heeft het enorm veel effect op hoofdpijn, buikpijn, nekpijn, rugklachten, slapeloosheid, psoriasis, allergieën zoals o.a. hooikoorts, obstipatie.
-Overspannenheid, chronische vermoeidheid, RSI (CANS) kortom stressmanagement.
-Verslavingen zoals roken, snoepen, overgewicht.
-Leerproblemen bij dyslexie, ADD of ADHD
-In de sport, bij prestatiestress en faalangsten
-In het bedrijfsleven snel vrij komen van angst voor spreken in het openbaar, opheffen van innerlijke blokkerende overtuigingen ten behoeve van prestatieverbetering.

Op zoek naar een therapeut of een workshop EFT? Ga naar de wegwijzer.

    trans
 
BOEKENTIPS:
Leven in emotionele vrijheid
Leven in emotionele vrijheid
Dorje van Halderen
ISBN 9789020201789
Klop je gezond met EFT
Klop je gezond met EFT
Benesch, H.
ISBN 9077247750
 
GEBRUIKTE BRONNEN:
EFT Nederland
Dorje van Halderen
 
 
 
 
  trans