trans trans trans trans trans trans
trans
Home
ABC
Wegwijzer
Ervaringen pagina
Agenda
Nieuwsbrief
Adverteren
Contact
trans
 
Meer weten over de adverteermogelijkheden?
trans
Wil je adverteren? Klik hier
trans
Meer weten over de de adverteermogelijkheden?
trans
Adverteren? Klik hier
trans
Wil je adverteren? Kijk hier voor de mogelijkheden
trans
trans
Metamorfose massage
 
Metamorfose massage  

Metamorfose massage is een zachte, niet direct op klachten gerichte behandeling . Ze helpt je te worden zoals je in wezen bent. Het gaat bij metamorfose massage om transformatie. Transformatie is een verandering die blijvend is. Metamorfose massage houdt zich niet bezig met speciale symptomen of klachten, maar werkt op de mens als geheel, en geeft ruimte aan de innerlijke levenskracht. Oude blokkades – oude gedachte patronen, emoties en opvattingen - kunnen in beweging komen en verdwijnen. Door met behulp van de massage te kijken naar wie je ten diepste bent en naar wat je tegenhoudt om zo te zijn, komt een bewustwordings-proces op gang. In dit proces worden blokkades losgelaten en krijgen levenskracht en levensvreugde een plaats.

Robert St. John (1914-1996) heeft de metamorfose massage-methode ontwikkeld. Zijn methode gaat ervan uit dat problemen, blokkades en ziekten hun oorsprong vinden in de periode vóór de geboorte. Die periode wordt gezien als iets dat een wezenlijk deel is van wie je nu bent. In deze prenatale periode werd namelijk de basis gelegd voor je talenten, je kwaliteiten en voor de belemmeringen die je ervan weerhouden te zijn zoals je bedoeld bent te zijn. Gaston Saint-Pierre, een leerling van Robert St. John die wereldwijd workshops geeft, noemde de behandeling van het prenatale patroon ‘metamophic technique’, wat in het nederlands met metamorfose massage vertaald werd.

De reflexlijn van de wervelkolom op voeten, handen en hoofd weerspiegelt deze periode. Daarom bestaat een behandeling uit een zachte aanraking van deze lijn. De behandelaar gaat met zijn vingers langs de benige lijn aan de binnenkant van de voet, van de bovenste hoek van de nagel van de grote teen tot aan de bovenkant van het hielbeen en weer terug. Ook aan de lijn die over de wreef loopt, wordt aandacht besteed. Op de handen wordt dezelfde behandeling toegepast. De prenatale lijn op het hoofd loopt vanaf het ‘kuiltje midden op het hoofd (fontanel) tot aan het ‘kuiltje’ in de nek. Tevens wordt de onderrand van de schedel en de benige rand achter het oor behandeld tot boven de oorschelp.

Metamorfose massage wordt ingezet om te werken aan bewustzijn, verwerken van (oude) emoties na trauma’s of ernstige ziekte, psychische klachten, hormonale klachten of gewoon voor een heerlijke ontspanning. Deze methode is ook te gebruiken bij mensen in een terminaal stadium. Dan kan het helderheid geven in wat ze nog kunnen doen/oplossen en meer vrede en minder angst geven om te sterven.

Metamorfose massage kan dus veel betekenen voor mensen bij het verwerken van moeilijke situaties. Hierbij kan gedacht worden aan: een ziekte, een rouwproces, een echtscheiding, overspannen zijn of een burn out. Veel mensen kiezen voor de metamorfose massage om emotionele problemen te verwerken en veranderingen door te maken, zonder over hun problemen te hoeven praten of in het verleden te hoeven graven. Er is veel ervaring met metamorfose massage in instituten voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke belemmering. Zwangere vrouwen en vroedvrouwen gebruiken de metamorfose massage, omdat de behandelingen de zwangerschap en de geboorte kunnen vergemakkelijken.

Op zoek naar een praktijk/therapeut of cursus op dit gebied? Ga naar de wegwijzer.

    trans
 
BOEKENTIPS:
 
GEBRUIKTE BRONNEN:
Website Praktijk Eigen Wijze - Karien Pieterse
Werkgroep Metamorfose massage Nederland
 
 
 
 
  trans