trans trans trans trans trans trans
trans
Home
ABC
Wegwijzer
Ervaringen pagina
Agenda
Nieuwsbrief
Adverteren
Contact
trans
 
Meer weten over de adverteermogelijkheden?
trans
Adverteren? Klik hier
trans
Meer weten over de de adverteermogelijkheden?
trans
Wil je adverteren? Klik hier
trans
trans
trans
Segmentale massage
 
Segmentale massage  

Segmentale massage is een dieptemassage die bestaat uit vrij stevige handgrepen en klassieke massage. Segmentale massage richt zich op het losmaken van het onderhuidse bindweefsel.

Bij de segmentale massage gebruikt men het uitgangspunt dat het lichaam is opgebouwd uit segmenten, zoals: ruggenmerg, ruggenmergzenuwen, spieren, botten, organen en de huid. Alle onderdelen in een segment staan met elkaar in verbinding en kunnen elkaar onderling beïnvloeden. Een voorbeeld hiervan is dat bij hartklachten vaak uitstraling van pijn naar de linkerarm ontstaat. Bij de Segmentale massage wordt er geprobeerd om in het aangedane segment het onderhuidse bindweefsel weer los te maken. Hierdoor verdwijnt de storing en wordt de balans weer hersteld.

Het zenuwstelsel werkt als een eenheid. Dus als ergens in het lichaam een storing optreedt, kan elders in het lichaam een afwijking ontstaan. Verstoringen van inwendige organen en haar functies kunnen duidelijk worden doordat er een overgevoeligheid in de bijbehorende huidzone is ontstaan, zoals verkleving of intrekking van de huid. In een spier of spiergroep kan de storing zich uiten door een langdurige contractie, waardoor in die spier soms een pijnlijke plek ontstaat.

De klachten hoeven echter niet altijd te wijzen op een orgaanafwijking. Het zenuwstelsel en het hormonale systeem werken altijd als een samenhangend geheel. Wanneer door spanning of stress in het zenuwstelsel chronische overbelasting ontstaat, kan het functioneren van spieren en organen gestoord worden. Door overbelasting is het zenuwstelsel niet meer in staat de balans te bewaren. De oorzaak van het symptoom ligt dan niet in een orgaan of spier maar bijvoorbeeld in een verhoogde werkdruk of andere spanningen.

Een segmentale massage behandeling duurt ongeveer 50 min en kan helpen bij:
- Frozen shoulder, werpers-, tennis- en golfersarm
- Migraine/hoofdpijnen
- Slapeloosheid/nerveusiteit
- Longproblemen als astma of bronchitis
- Ischias, Lumbago, lage rugpijnen
- Gewrichtsproblemen
- Huidproblemen
- Acute en chronische pijnen
- Gewrichtsproblemen
- Hormoonstoringen

Op zoek naar een praktijk? Ga naar de wegwijzer.

    trans
 
BOEKENTIPS:
 
GEBRUIKTE BRONNEN:
De website van Harriet de Bruin
De website van Massage Therapie Dronten
 
 
 
 
  trans