trans trans trans trans trans trans
trans
Home
ABC
Wegwijzer
Ervaringen pagina
Agenda
Nieuwsbrief
Adverteren
Contact
trans
 
trans
Klik hier om te adverteren.
trans
Adverteren? Klik hier
trans
Wil je adverteren? Klik hier
trans
Kijk hier voor de adverteermogelijkheden?
trans
trans
NAET (Allergie Eliminatie Techniek)
 
NAET (Allergie Eliminatie Techniek)  

NAET is een techniek om allergieën op te sporen en te elimineren. Volgens Westerse medische begrippen is een allergie een overdreven reactie van het immuunsysteem. Bij NAET worden allergieën bekeken vanuit een holistisch oogpunt, gebaseerd op oosterse medische beginselen. Een allergie is een toestand van overgevoeligheid voor één of meerdere stoffen of substanties die voor de meeste andere mensen onschadelijk zijn. Bij NAET wordt geen onderscheid gemaakt tussen allergieën, intoleranties en overgevoeligheden. Contact met het allergeen wordt door de hersenen beschouwd als een bedreiging voor het lichaam. Het veroorzaakt blokkeringen in de meridianen (de energiebanen van het lichaam) en daardoor wordt de normale energiestroom in het lichaam verbroken. Het energie-evenwicht is verstoord en dit kan ook aanleiding geven tot een verminderde werking van één of meer organen.

NAET is in 1983 ontwikkeld door Dr. Devi Nambudripad. NAET betekent dan ook Nambudripads Allergie Eliminatie Techniek.
Dr. Devi Nambudripad is geboren in India waar zij haar hele jeugd heeft doorgebracht. In 1976 vestigde zij zich definitief in Californië. Ze is naast arts in de westerse geneeskunde ook arts in de oosterse geneeskunde en acupuncturist.

Uitgangspunt van de NAET is dat alles energie heeft. Alle voedingsstoffen hebben hun eigen energie, alle omgevingsstoffen hebben hun eigen energie en ook wij mensen hebben onze eigen energie. Op het moment dat er een allergie is, komt de energie van die voedingsstof of omgevingsstof niet overeen met onze eigen energie. Met NAET wordt er voor gezorgd dat de energie , waar je voorheen niet tegen kon, weer overeen komt met je eigen energie.

De behandeling bestaat uit een combinatie van kinesiologie (testen spierspanning) en acupressuur (massage van drukpunten). Na eerst wat voortesten gedaan te hebben , zodat het lichaam voldoende in balans is wordt er op zoek gegaan naar het allergeen. Volgens de NAET wordt er eerst begonnen met het testen van de basisallergenen. Dit zijn de voedingsstoffen zoals ei, calcium, vitamine C, B en A, suiker, mineralen, granen, gist en zout. Later kunnen de uitsplitsingen volgen . Het testen gebeurt als volgt: de cliënt houdt een testbuisje vast met daarin een allergeen (bijv. suiker). Vervolgens wordt wordt de spierspanning getest. Bij zwakte in de spieren, ben je overgevoelig voor de stof die je vasthoudt in uw hand.

Nu wordt de overgevoeligheid geëlimineerd door bepaalde punten langs de ruggengraat te activeren/masseren. Deze punten staan in verbinding met de meridianen en organen. Tijdens deze massage moet er ook op een bepaalde manier geademd worden. Na de behandeling wordt getest of het probleem met het allergeen op alle niveau`s en ten aanzien van alle organen is opgelost. De cliënt moet hierna nog het buisje 20 minuten in de hand houden of in hun sok doen. Hierna gaat de periode van 25 uur in, waarin het allergeen volledig vermeden moet worden.

Een behandeling duurt ongeveer 40 minuten, is pijnloos en gebeurt altijd geheel aangekleed.

NAET is geschikt voor alle mensen die lijden aan diverse allergiesymptomen.

Op zoek naar een NAET-practioner? Ga naar de wegwijzer.

    trans
 
BOEKENTIPS:
Schimmels suiker en allergie
Schimmels suiker en allergie
Anna Kruyswijk-van der Heijden & Marijke de Waal Malefijt
ISBN 9020207377
Voedselintolerantie
Voedselintolerantie
Barbara Goedbloed
ISBN 9020208217
Een allergie-arm huis
Een allergie-arm huis
Peter Howarth & A. Reid
ISBN 9062559840
 
GEBRUIKTE BRONNEN:
www.naet.nl
 
 
 
 
  trans