trans trans trans trans trans trans
trans
Home
ABC
Wegwijzer
Ervaringen pagina
Agenda
Nieuwsbrief
Adverteren
Contact
trans
 
Wil hier adverteren? Kijk naar de mogelijkheden.
trans
Adverteren? Klik hier
trans
Meer weten over de de adverteermogelijkheden?
trans
Kijk hier voor de adverteermogelijkheden
trans
trans
trans
NEI (Neuro Emotionele Integratie)
 
NEI (Neuro Emotionele Integratie)  

NEI is een afkorting van Neuro Emotionele Integratie, waarbij Integratie staat voor het alsnog verwerken van oude emoties. NEI werkt met het onderbewuste, daar waar alles wordt opgeslagen wat er ooit in je leven is gebeurd. Door middel van een spiertest is het mogelijk met het onderbewuste te communiceren.

De linkerhersenhelft richt zich op logica, de rechterhersenhelft op gevoel. Deze twee moeten met elkaar samenwerken om emoties optimaal te kunnen verwerken. Indien dit niet gebeurt, dan zal het onbewuste krampachtig aan deze emoties vasthouden en ons beschermen tegen soortgelijke situaties. Zo kunnen angst, frustratie enzovoorts ontstaan. Met NEI kan worden uitgezocht welke emoties je blokkeren op alle niveaus. Een onverwerkte emotie gaat zich als blokkade opwerpen in het systeem en zal daardoor de levensnergie uit balans halen. Via spiertesten (O-ring) in combinatie met vraag-protocollen wordt er gezocht naar het allereerste begin van het ontstaan van die emotie: de kern. De spiertesten werken als een vertaler. Het lichaam geeft precies aan wat onze (innerlijke) waarheid is en wat niet. Door de kern aan te pakken en te integreren (alsnog verwerken) kom je los van die emotionele blokkade en de daarbij behorende klachten. Er ontstaat dan weer een balans.

De arts Roy Martina heeft de NEI ontwikkeld. Hierbij heeft hij facetten uit de acupunctuur, NLP (Neuro-linguïstisch programmeren) en kinesiologie (de spiertest) met elkaar gecombineerd. NEI maakt bijvoorbeeld gebruik van dezelfde energiebanen als een acupuncturist en er wordt gewerkt met de subtiele energie van de chakra's.

Een behandeling wordt begonnen met de spiertesten. Hierdoor wordt er contact gelegd met het onderbewuste. In het onderbewuste en in het “celgeheugen” van het lichaam liggen alle ervaringen uit het verleden opgeslagen. Alles wat je meemaakt: bewust en onbewust wordt ergens in het lichaam verankerd. Hierdoor vertonen we ook vaak onbewuste patronen die moeilijk te achterhalen zijn. Met behulp van de spiertesten worden de zogenaamde orgaanreflexpunten getest om te ontdekken waar bepaalde emoties vastzitten. De orgaanreflexpunten van de lever en galblaas zijn bijvoorbeeld gekoppeld aan woede en frustraties, de punten van de nieren aan angst en de punten van de longen aan verdriet. Als duidelijk is met welke emoties bepaalde klachten verbonden zijn en welke personen en/of gebeurtenissen daarmee te maken hadden, wordt via een zgn. tijdslijn (de lijn terug het verleden in) gezocht naar het allereerste moment waar deze emotie voor het eerst is ervaren en niet goed verwerkt is. Terwijl de cliënt op deze emotie gefixeerd blijft, gebruikt de therapeut een speciale oortechnike om de emotie via de linker- en rechterhersenhelft te integreren. Hierdoor kan de blokkerende emotie onmiddellijk vrijkomen en worden losgelaten.

NEI kan een uitkomst bieden uiteenlopende klachten van fysieke en emotionele aard. Gedacht kan worden aan:
• een burnout
• stress
• allergie
• fobieën
• slapelooshied
• emotionele klachten zoals angst, verdriet, boosheid, faalangst enz.
• fysieke klachten zoals hoofdpijn, rugklachten, eczeem enz.
• afslanken of juist aankomen
• stoppen met roken
• niet lekker in je vel zitten
• het gevoel hebben vast te zitten
• je doelen niet kunnen bereiken

Op zoek naar een NEI-therapeut of praktijk? Ga naar de wegwijzer.

    trans
 
BOEKENTIPS:
Wie ben je echt
Wie ben je echt
Roy Martina
ISBN 9055990485
Wie ben je nu
Wie ben je nu
Roy Martina
ISBN 9055991325
 
GEBRUIKTE BRONNEN:
www.nei-therapie.nl
praktijk voor NEI, Coaching en Reiki: Silvia Roelfes
www.neiregister.com
www.praktijknatuurlijke geneeswijzen.nl
 
 
 
 
  trans