trans trans trans trans trans trans
trans
Home
ABC
Wegwijzer
Ervaringen pagina
Agenda
Nieuwsbrief
Adverteren
Contact
trans
 
Meer weten over de adverteermogelijkheden?
trans
Klik hier om te adverteren.
trans
Wil je adverteren? Klik hier voor meer informatie.
trans
Meer weten over de de adverteermogelijkheden?
trans
trans
trans
Edelsteen/mineraal (therapie)
 
Edelsteen/mineraal (therapie)  

Edelsteentherapie is het gebruik van edelstenen om verschillende lichamelijke en emotionele/mentale klachten te verminderen en daardoor het lichaam weer in een goede balans te brengen. Eigenlijk is edelsteen een verkeerd woord. De meeste stenen zijn slechts halfedelstenen en vele anderen vallen onder de mineralen. Toch houden we het hier voor het gemak op de term edelstenen, zoals iedereen ze kent.

Edelsteentherapie is al eeuwen oud. Al vele duizenden jaren zijn edelstenen in gebruik als geneesmiddel tegen vele kwalen en ziekten. In gevonden grafkamers van vele culturen worden edelstenen samen met bijvoorbeeld kruiden en etherische oliën gevonden. Deze moesten de overgang van dit leven naar het andere leven makkelijker maken. In alle culturen werden en worden edelstenen aangebracht in versierselen die betrekking hebben op het geloof of op gewoonten van die cultuur. Overal worden geneeskrachtige edelstenen gebruikt op grond van ervaringen uit het verleden en het heden. Een edelsteen heeft niet alleen invloed op het menselijk lichaam maar ook op de omgeving. Edelstenen dragen bij aan een goed klimaat in uw huis en is goed voor uw planten en dieren. Immers, het gaat om de energie die rondom uw plek gezuiverd en versterkt wordt.

Edelstenen bestaan uit tal van mineralen, metalen en zouten. Als de edelstenen op de huid worden gedragen of verwerkt worden in een elixer, geeft het zijn werkzame stoffen regelmatig met kleine hoeveelheden af. Daardoor heeft het invloed op lichaam en geest. Daarnaast is er al lang geleden ontdekt dat kristallen (edelstenen) een zogenaamde pïezo elektrische lading hebben. Dat betekent dat ze trillen en energie generen. Alle kristallen hebben een stabiele interne structuur van perfect herhalende patronen. Een theorie over de werking van kristallen is dat de trillingen door deze perfecte structuur de harmonie in de directe omgeving vergroten door de energievelden weer in hun optimale staat te herstellen.

Een edelsteentherapeut gebruikt deze vibraties en de therapeutische werking van de stenen om de oorzaak van de onbalans te behandelen en de energiestromen in het lichaam weer te herstellen. Tijdens een behandeling legt de therapeut stenen rondom of op het lichaam (chakra’s). Daarnaast kan een edelsteen meegegeven worden om daarna op de huid te dragen of thuis neer te leggen.

Vaak wordt edelsteentherapie gebruikt in combinatie met andere geneeswijzen zoals massage, reiki of kleurentherapie. Daarnaast worden edelstenen vaak gebruikt als onderdeel van een andere geneeswijzen zoals chakra therapie of sensi therapie.

    trans
 
BOEKENTIPS:
Alles over Edelsteentherapie
Alles over Edelsteentherapie
Tosca Tetteroo
ISBN 903251105X
De kristallengids
De kristallengids
J. Hall
ISBN 9059203380
Handboek geneeskrachtige stenen
Handboek geneeskrachtige stenen
M. Gienger
ISBN 9069636638
Deltas gids mineralen en edelstenen
Deltas gids mineralen en edelstenen
Walter Schumann
ISBN 902438267X
 
GEBRUIKTE BRONNEN:
 
 
 
 
  trans